Skip to main content

Wood

Snijtand werkt graag samen met inspirerende mensen, zo ook met een gepassioneerde houtjutter. Geen strandjutter maar iemand die de rivieren, kanalen en sluizen van Noord-Holland op zijn duimpje kent en daar onvermoeibaar karaktervol hout uit opvist, of liever gezegd ‘redt’. Samen met zijn trouwe hond maakt hij lange tochten langs de oevers van de Hollandse binnenwateren en legt hij zijn vondsten thuis te drogen. Snijtand Houtontwerp mag exclusief in deze spannende voorraad grasduinen.

Veel van wat deze jutter vindt is wrijfhout afkomstig van binnenvaartschepen, coast
ers en sleepboten. Het dient om de scheepsromp te beschermen bij het afmeren. Gaat dat met teveel geweld dan knappen de touwen of de balken kapot en belanden in het water. Daar kan het decennia lang ronddobberen waardoor het de karakteristieke doorleefde vorm van drijfhout krijgt. Vaak zitten de bont gekleurde touwen er nog aan. Dit inspireerde Snijtand tot het maken van robuuste maar speelse meubelen, voor binnen en buiten.

Met respect voor de oorsprong van het hout worden de scheepstouwen en de balken zoveel mogelijk intact gelaten, juist ook als het op een mooie manier gescheurd of vervormd is. U ziet op deze pagina enkele voorbeelden. De mogelijkheden zijn echter eindeloos en het resultaat is altijd origineel. Een stoel, krukje, bankje of (bijzet)tafel, maar ook kapstokken, lampen of lijsten, steeds zal het meubel een unieke en maritieme uitstraling hebben. Informeert u gerust.

[widgetkit id=”2″]

Meubel op maat

Heeft u een mooi stuk hout gezien en wilt u daar een meubel van laten maken?

Wrijfhout stapel

Tafelpoot door blad eiken eettafel

Robinia in epoxy

houtsoorten